Taimet

Ligustrum 1*
Ligustrum 2*
Ligustrum 3*

Ulkopuut

Sinikataja 1
Sinikataja 2
Japaninvaahtera

Bonsai

Fukien Tea*
Carmona Retusa*

 

* uusi / päivitys

Join Greenpeace 7 Step Climate Campaign

Ligustrum 1

22.02.2009

Tein uudelleenistutuksen sekä leikkelin jokaista oksaa rajusti pienemmäksi. Saapahan taas siinä sitten kasvaa pari vuotta ilman suurempia muutoksia. Runko on jo melkein sentin paksuinen.
Taisi tulla kuva toiselta puolelta mitä tuo aikaisempi kuva on kun näyttää niin harvalta. Lehdet ovat kääntyneet kaikki ulos aurinkoon päin joten nyt käänsin ne ikkunalaudalla sisäänpäin että tulee vähän tasapainoisempaa kasvua.

Suurenna
22.02.2009

Pientä kasvupyrähdystä puolentoista vuoden aikana. Välillä olen leikellyt tuommoisia ruoskia pois mitä tästäkin ylöspäin kasvaa ja vuosi sitten pistin isompaan ruukkuun kun ajattelin että puu voisi kasvaa hieman nopeammin siinä, mutta muuten puun alku on saanut vapaasti kasvaa. Kokemusta ei vielä ole niin paljoa että tietäisin kuinka paljon tämmöinen voi parhaissa olosuhteissa kasvaa, mutta näissä olosuhteissa on kuitenkin aika paljon tullut leveyttä ja korkeutta. Tuntuu vain että puu keskittää kasvuja noihin pitkiin ruoskiin eikä tasaisesti joka puolelle.

Suurenna
27.07.2007

Taas välivaihetta. Oksat taas kasvaneet aika rajusti ja runkoon tullut paksuutta. Joitan lehtiä olen nyppinyt "strategisista" paikoista pois kun huomasin että aina niiden tilalle kasvaa uusi oksa. Parin viikon välein olen lannoittanut ja kasvupyrähdyksiä on aina tullut näiden jälkeen.

Suurenna

29.05.2007

Välivaihetta. Oksia on vajaassa kahdessa kuukaudessa tullut paljon lisää ja runko vaan paksunee. Annetaan oksien kasvaa vielä ja katsotaan loppukesästä uutta tilannetta.

Suurenna

09.04.2007

Pistokas otettu emopuusta joskus viime kesänä. Alunperin pistokkaan pituus oli vajaa 10 senttiä, mutta nyt pituutta on tullut hieman yli 20 senttiä.

Syksyllä '06 pistokas meinasi jostain syystä kuolla, mutta heräsi henkiin ja aloitti oksien kasvattamisen keskeltä ja ihan latvasta. Olen suunnitellut tästä saman oloista puuta mitä tuossa sivun ylhäällä vihreällä taustalla on.

Suurenna

päivitetty 22.02.2009