Taimet

Ligustrum 1*
Ligustrum 2*
Ligustrum 3*

Ulkopuut

Sinikataja 1
Sinikataja 2
Japaninvaahtera

Bonsai

Fukien Tea*
Carmona Retusa*

 

* uusi / päivitys

Join Greenpeace 7 Step Climate Campaign

Ligustrum 2

22.02.2009

Saman kohtalon jakoi taas tuon toisen puun kanssa. Uudet mullat ja oksat pois.

Suurenna
22.02.2009

Tämäkin Liikusteri on saanut vapaasti kasvaa niinkuin tuo toinenkin ja nyt se näyttää enemmän puskalta kuin puulta. Luulen että tuo alkuperäinen idea luudan muotoisesta bonsaista taitaa jäädä tekemättä... tai mistä sitä tietää.

Suurenna
27.07.2007

Oksat taas kasvaneet aika rajusti enkä ole niitä vielä viitsinyt leikellä pois kun runko on sen verran ohutta. Parin viikon välein olen lannoittanut ja kasvupyrähdyksiä on aina tullut näiden jälkeen. Latvusto on lähtenyt mukavasti kasvamaan vaikka välillä näytti aika hiljaiselta sen osalta. Toivotaan nyt että tuo runko tuosta paksuntuisi edes jonkun verran. Rungossa olevista oksista olen nyppinyt juuresta lehtiä pois jotta siihen kasvaisi lisähaaroja.

Suurenna

29.05.2007

Sain joku viikko sitten pistettyä tuommoisen grillivarrastikun (ovat muuten täydellisiä tähän hommaan) tuohon ja kiinnitettyä rungon tuollaisella muovi-rautalanka-hässäkällä. Huomasin tätä kirjoittaessani että olin jättänyt tuon langan tuohon aika rumasti, eli se pitänee poikkasta. Enpä tosin tässä vaiheessa vielä kauheasti mieti tuon estetiikkaa.

Samalla napsasin tuosta sivulle päin kasvavasta oksasta pään pois jotta siihen kasvaisi lisää oksia ja näin nopeuttaisi rungon paksuuntumista. Vielä ei ole uusia alaoksia siihen ilmestynyt, mutta muualle runkoon on vajaassa kuukaudessa kasvanut kolme uutta oksaa.

Edellisestä kirjaamisestani nuo rautalangan jäljet rungossa ovat onneksi peittyneet lähes täysin.

Suurenna

02.05.2007

Jaahas... Mitäs tuosta rautalangan laitosta nyt on? Joku kolme päivää ja nyt jo näkyy aika rankat jäljet rungossa eikä se edes suoristunut halutulla tavalla. Kaippa nuo jäljet tuosta peittyy kun on vielä niin nuori kasvi.

Taidan odottaa että kasvaa hieman isommaksi ja koitan vasta sitten uudelleen, ellei nyt tule äkkiältään mitään muuta ideaa.

Suurenna

29.04.2007

Sain nyt tuettua rungon suoraksi 2 millisellä kuparilangalla. Ihan latvaan asti en saanut sitä pistettyä kun se osa on vielä aika nuorta ja ohutta, mutta ehkä tämä auttaa hetken. Lankaa ei luultavastikkaan voi pitää kovinkaan kauan koska puu kasvaa niin nopeasti että runkoon tulee kohta rumia painaumia.

Nyt (20 päivää myöhemmin) alempi oksakin on kasvanut jo aika pitkäksi. Jossain vaiheessa se on pakko nirhaista poikki, mutta antaa sen nyt paksuntaa runkoa vielä tovin. Luulen että lähden kahdesta uudesta latvasta haarottamaan oksistoa kun puun pituus on jo tuo vajaa 30 senttinen ja luudan muotoiselle puullehan on tyypillistä että runko-osa on noin kolmas osa puusta. Näin ollen tästä pitäisi tulla joku 90 senttiä korka puu ja se tuntuu vähän liian korkealta.

Suurenna

09.04.2007

Pistokkaan otin emopuusta samoihin aikoihin kun tuon toisen ligustruminkin. Tämäkin pistokas oli leikkausvaiheessa n. 10 sentin pitunen, mutta nyt se on jo kasvanut n. 30 sentin pituiseksi.

Noin viikko sitten leikkasin latvasta yhden lehtiparin pois jotta alempana oleva oksa innostuisi enemmän kasvavaan ja vahvistamaan samalla runkoa. Latvaankin on jo ilemstynyt kaksi pientä oksan alkua. Runko pitää varmaan jossain vaiheessa tukea rautalangalla että saan siitä täysin suoran. Tällä hekellä se kiemurtelee hieman pahemmin kuin tuossa kuvassa näkyy. Lopputulokseksi olen suunnitellut perus broom-tyylisen puun.

Suurenna

päivitetty 22.02.2009